Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Svenska skidskytteförbundets ordförande, Olle Dahlin, valdes i går in som ny ledamot i styrelsen för svenska olympiska kommittén.
 

A-Landslaget 17/18

(2017-04-13 07:06)
Skidskytteförbundet har tagit ut följande skidskyttar att ingå i A-landslaget för säsongen 2017/2018:
 

IPLC2017

(2017-04-13 01:02)
Nu är vi i gång, International Physical Literacy Conference i Toronto, Canada.
 
Följande skidskyttar har antagits till skidskytteuniversitetet inför hösten 2017. Vi önskar dem alla stort Lycka till!
 
 
I samband med kamratmiddagen vid den gångna helgens SM-tävlingar hyllades de viktigaste huvudpersonerna inom Svenskt Skidskytte under året. Skidskytteförbundet och dess föreningar utser pristagarna och i år var urvalet svårare än någonsin.
 

En hel buffé av stafetter

(2017-03-27 19:56)
Spännande och omväxlande stafetter för både seniorer och ungdomar satte punkt för SM-tävlingarna i Lima, i ett fantastisk vackert vårväder. Spåren hade frusit till under natten och var aningen mer lättåkta än under söndagens tunga jaktstarter.
 

Lindström omutbar i Lima

(2017-03-27 06:59)
De individuella SM-tävlingarna i Lima avslutades på söndagseftermiddagen med högklassiga jaktstarter för seniorer och juniorer. Den entusiastiska publiken kunde njuta i vårsolen medan åkarna hade det tufft i värmen
 
Under söndag förmiddag var ungdomarna i farten igen med spännande distanstävlingar i ett varmt och soligt Lima, med två liggande skytten för de yngsta och tre i övriga klasser - och med 30 sekunders tillägg för varje missat skott.
 

Guld för Anna och Sebbe

(2017-03-26 06:56)
Under lördag eftermiddag var det dags för seniorer och juniorer att fördela SM-tecknen i sprint på Lima skidskyttestadion. Precis som i säsongsöppningen i Östersund med glädjande stora startfält och av hög klass.
 
När ungdomsklasserna avgjordes vid SM i Lima krävdes skytte på hög nivå för att bärga gulden... segrarna i alla klasser utom en sköt fullt eller max en bom - en imponerande nivå!
 

Rafflande start på SM

(2017-03-25 07:57)
SM-tävlingarna i Lima inleddes på fredagskvällen med spännande single mixed-stafetter i ett vackert och närmast vindstilla vårvinterväder - stämningsfullt inramat av elljus och marschaller.
 

Nu smäller det i Borås

(2017-03-22 09:40)
Helgen den 18-19 mars gick i skidskyttets tecken i Borås. På lördagen bjöd Hestra IF in till skidskyttedag och på söndagen arrangerade Region Syd tillsammans med Borås SK skidskytte på Borås Skidstadion.
 
Stora genombrott, ett mästerskap i motvind och damer på stark frammarsch. Så kan man sammanfatta årets världscupsäsong som har bjudit både på höga berg och djupa dalar - men med en klar känsla av att det är något riktigt stort på gång.
 
När världscupen avslutades i Holmenkollen så utsågs Rookie of the Year. Glädjande nog blev det inte mindre än två svenskar som plockade hem titlarna: Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson, ett gott tecken på att Sverige är på rätt väg!
 
12

 


Väder Hede

 

Skistart

 

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info