Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Mona Brorsson imponerande i spåret när hon blev 12:a i torsdagens sprint i Hochfilzen, trots en bom - och med ytterligare två svenskor på poängplats. Dorothea Wierer sköt två serier på 40 sekunder och slog Kaisa Mäkäräinen efter sekundstrid.
 
Elisabeth Högberg gav det svenska laget en jätteledning i mixstafetten i IBU-cupen, men några extraskott på den sista sträckan gjorde att Ryssland kom ikapp och tog hem segern till slut.
 
Ingela Andersson och Tobias Arwidson var bra med i spåret, men två straffrundor och alltför många extraskott gjorde att de fick nöja sig med femte plats i singelmixstafetten i italienska Rindnaun. Ryssland vann tätt före Tyskland.
 
Idag startar IBU-Cupen i Ridnaun, Italien. Först ut är SingelMix-stafett och MixStafett.
 
Det blev fyra dubbelsegrare bland juniorerna i söndagens Swe Cup-tävlingar i sprint på skidskyttestadion i Östersund. Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen visade fortsatt fin form och vann seniorklasserna klart.
 
Det blev inga topplaceringar för svenskarna i dagens jaktstarter i Världscupen, Mona Brorsson imponerade ändå med starkt skytte och avancerade till 16:e plats i mål. Kaisa Mäkäräinen och Johannes Thingnes Bö vann för andra dagen i rad.
 
Årets nationella skidskyttetävlingar inleddes med distanslopp både för juniorer och seniorer i ett snöigt Östersund, med tunga spår och besvärligt sikt på skjutvallen för åkarna.
 
Kaisa Mäkäräinen utklassade konkurrenterna i dagens världscupsprint i Pokljuka, efter fullt skytte och snabbaste åkning. Mona Brorsson sköt en bom och blev bästa svenska på 19:e plats.
 
Två segrar och totalt tre pallplatser summerar den första helgen i IBU-cupen för svensk del. Som många gånger förr bidrog vallateamet med sina kunskaper.
 
Herrarnas sprint blev inte samma framgång för svenskarna som i distansen, men Sebastian Samuelsson stod för stark åkning ännu en gång. Norrmannen Johannes Thingnes Bö vann säkert, trots en bom.
 
Många aktiva skidskyttar ser Swe Cup som början på en ny säsong, med nya möjligheter. I år väntas som alltid, fin åkning och hårda kamper.
 
Det blev tre svenska åkare bland de 20 främsta även i damernas världscupdistans i Pokljuka. Hanna Öberg hamnade på åttonde plats, trots två bom. Yulia Dzhima från Ukraina sköt fyra nollor och tog oväntat hem segern.
 
Sebastian Samuelsson slog sitt personliga rekord genom att bli fin nia i torsdagen uppskjutna distanslopp i Världscupen, efter två bom. Martin Fourcade sköt fullt och vann, trots att han var långt ifrån bäst i spåret.
 
Idag kl 13 tillkännagavs vem som tilldelats 2018 års Bragdguld av Svenska Dagbladet, och det blev svenskt skidskyttes OS-guldmedaljör Hanna Öberg.
 
Nu är det klart vilka svenska skidskyttar som fortsatt tävlar i IBU-cupen i italienska Ridnaun och österrikiska Obertilliach.
 
12

 


Väder Hede

SM

Skistart

 

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: andreasbjorns@gmail.com

Se all info