Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Laguttagning WC 6 Antholz

(2018-01-16 08:02)
Följande åkare är uttagna att representera Sverige vid World Cup 6, Antholz (ITA):
 
Den svenska truppen till OS i PyeongChang har utökats med tio skidskyttar. De svenska lagen har tagit tre pallplatser i stafetter hittills under årets världscup.
 
Fredrik Lindström fanns med i toppen halvvägs in i söndagens masstart i Världscupen, men med tre bom i de två avslutande skjutningarna gave en 19:e plats. Johannes Thingnes Bö tog hem segern efter ett missat skott, före Martin Fourcade.
 
De svenska damerna gjorde en sensationell stafett med toppinsatser av alla fyra i Världscupen i Ruhpolding - och belöningen blev en imponerande tredjeplats!
 
Det svenska laget fick en mardrömsstart i herrstafetten i Världscupen när Torstein Stenersen gick in i väggen på slutvarvet av den första sträckan, men Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma och Fredrik Lindström förde upp Sverige till en 6:e...
 
Flera svenskor var uppe och nosade på topplaceringar under damernas distanstävling i Världscupen, men tyvärr lyckades ingen hålla ihop skyttet hela vägen.
 
I Östersund arrangeras VM i Skidskytte 2019, men det blir inte den enda internationella skidskyttetävlingen i Sverige säsongen 2018 / 2019. Nu meddelar nämligen IBU att man tilldelar Sverige ytterligare två prestigefulla arrangörsuppdrag
 
Följande åkare är uttagna att representera Sverige vid World Cup 5, Ruhpolding
 
Söndagen blev en riktig klang- och jubeldag för Sverige i ett dimmigt Oberhof när herrarna tog hem världscupstafetten för första gången sedan 2009 medan damerna blev trea – efter lysande insatser!
 
Både Fredrik Lindström och Sebastian Samuelsson gjorde lysande insatser i lördagens jaktstart i Världscupen. Fredrik var en av tre åkare som sköt fyra nollor och med det avancerade han nio placeringar till 15:e plats.
 
Fredrik Lindström blev bäste svensk i gårdagens sprinttävling i Oberhof, men två missade skott gjorde att han fick nöja sig med 24:e plats.
 
Linn Persson skrällde ordentligt med fullt skytte och en imponerande åttondeplats när Världscupen var tillbaka igen efter helguppehållet med sprint, i ett blött och blåsigt Oberhof.
 
När man sammanfattar de tre första skidskyttehelgerna i Världscupen går det att hitta både glädjeämnen och besvikelser, precis som förra säsongen.
 
 
När Världscup och IBU Cup tar fart igen efter jul så representeras Sverige av följande åkare:
 
12

 


Väder Hede

 

Skistart

 

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info