Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Det blev dubbelt svenskt på pallen för de svenska damerna när kortdistanstävlingarna avgjordes i IBU Cupen i tyska Arber.
 
Imorgon, torsdag, fortsätter IBU-cupen, nu i tyska Arber. Det svenska laget hoppas att hålla i trenden med åtminstone en pallplats per tävlingsort.
 
27 januari drar säsongens Junior-VM igång i Osrblie, Slovakien. Nu är det klart vilka svenska skidskyttar som tävlar om medaljerna.
 
Fotboll var inget för Peppe Femling, men att det blev just skidskytte var faktiskt en slump. Nu ser 26-åringen fram emot VM på hemmaplan. – Man räknar verkligen ner nu.
 
Det var mindre blåsigt på vallen under söndagens tävlingar i Sollefteå, med bättre skjutresultat som följd. Juniorerna Sara Andersson och Emil Nykvist tog sina andra segrar för helgen, liksom Gabriel Stegmayr bland herrseniorerna.
 
Efter nollskytte och bra åkning tog Johanna Skottheim sin första individuella pallplats i IBU-cupen, när helgens andra sprint avgjordes i Duszniki Zdroj. – Jag var glad för resultatet igår så det var jättekul att få toppa det.
 
Det blev två svenskor bland de tio främsta i söndagens sprint i Duszniki Zdroj. Johanna Skottheim förbättrade fjärdeplatsen från igår och tog sin första pallplats som tvåa, efter fullt skytte och riktig stark åkning - och med Chardine Sloof som...
 
Sverige var aldrig med på allvar i kampen om pallplatserna i herrarnas stafett i Oberhof. Men tack vare starka sträckor av Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson blev laget femma i mål, efter att Sebbe spurtade ner både Norge och Italien.
 
Det blev stora omkastningar i damernas världscupstafett, där snö och luriga vindar gjorde det svårt på skjutvallen. Det svenska laget åkte på två straffrundor, men Hanna Öberg körde till sist upp laget till en respektabel sjundeplats.
 
Det var fortsatt svåra förhållanden på skjutvallen när Junior-SM fortsatte med masstarter under lördagen, tävlingar som också ingår i Swe Cup. Det bjöds på flera täta dueller, med Emil Nykvist och Annie Lindh som några av de lyckliga vinnarna.
 
De svenska damerna stod för en ny stark laginsats i dagens sprint i Duszniki Zdroj. Johanna Skottheim var tre sekunder från pallen som fyra, med Felicia Lindqvist på placeringen bakom och Ingela Anderson som sjua. Herrarna var tyvärr långt efter.
 
Trots ett lysande utgångläge lyckades inte Sebastian Samuelsson hålla ihop skyttet i jaktstarten i Oberhof, utan föll till 39:e plats i mål - två placeringar bakom Jesper Nelin. Johannes Thingnes Bö tog ännu en meriterande seger.
 
Hanna Öberg fanns med länge i toppen i dagens jaktstart i Världscupen, men tappade tätkänningen efter två missade skott i det tredje skyttet och blev åtta i mål. Lisa Vittozzi försvarade ledningen från sprinten och vann klart.
 
Under gårdagen drog världscupen igång och imorgon, lördag, börjar även IBU-cupen i polska Duszniki Zdroj.
 
Tack vare fullt skytte och stark åkning tog Sebastian Samuelsson sin första pallplats i Världscupen med en fin tredjeplats i fredagens sprint, 37 sekunder efter ryssen Alexander Loginov, och med Johannes Thingnes Bö som tvåa.
 
12

 


Väder Hede

SM

Skistart

 

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: andreasbjorns@gmail.com

Se all info