Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


"Man måste vara kreativ"

(2019-07-17 16:09)
A-laget är inne på sitt tredje läger, ett läger med ett annorlunda upplägg. Efter en tuffare start med många skadade aktiva kommer här en uppdatering på hur det går för dem.
 
Jerringpriset, Bragdguldet, VM-Guld och OS-Guld. Denna Hanna Öberg är magisk på många sätt. Så pass att kungligheterna själva belönar våran skidskyttedrottning med det ärofyllda Victoriapriset.
 
Wolfgang ''Demontränaren'' Pichler slutade tidigare i år som huvudtränare för det svenska skidskyttelandslaget, men med Sverige är han ännu inte färdig.
 
Efter att SM-veckan har krockat med internationella skidskyttetävlingar i många år är nu äntligen skidskytte tillbaka i SM-veckan som kommer gå i Boden/Luleå 2020.
 
Ikväll avgörs det om det är Sverige med Stockholm/Åre eller Italien med Milano/Cortina som tar hem OS 2026.
 
Det nya framtidslaget hade sin första träff i veckan och togs väl om hand av Östersunds fina träningsmiljö och väder. Men idag, Torsdag, bjöd lägeravslutningen på brutalt spöregn.
 
Svenska Skidskytteförbundet kan stolt presentera en ny tränare till våran redan stabila tränarstab. Erika Oskarsson tar från och med Juli över rollen som tränare för skidskytteuniversitetet.
 
Sweden Rock är festivalen som lockar över 35 000 besökare om året och många av dem lockas av skidskyttet som erbjuds på plats
 

Tunnelsprint i Gällö

(2019-06-09 18:34)
Det är dags för säsongens första tävling i skidtunneln i Gällö
 

Utmanarlaget

(2019-06-04 13:23)
Utmanarlaget är det nya lag som kommer vara med att utmana om platser i de internationella tävlingarna i vinter. Jonas Johansson som är tränare för det nya laget tror på en spännande sommar och höst tillsammans med de aktiva.
 
På Riksidrottsmötet 2019 tilldelades Wolfgang Pichler förtjänsttecknet för sin betydelse för Svensk idrott och Svensk Skidskytte.
 

Riksidrottsmöte 2019

(2019-05-25 20:14)
I helgen har RF bjudit in till Riksidrottsmöte i Jönköping. Skidskytteförbundet har haft representanter där för att ta del av nyheter.
 
Det är lätt att tro att det just nu är relativt lugnt ute bland våra skidskytteföreningar eftersom det inte finns någon snö, men det är full fart ute i våra regioner.
 
I mitten av mars avslutades 2018/2019 års världscupsäsong. Under fredagen drar uppladdningen inför nästa säsong igång på allvar, när landslagstruppen åker till Kreta på läger.
 
Efter en briljant skidskyttesäsong har både landslagschef och huvudtränare bytts ut, en ny Generalsekreterare är på väg in och förändringarna sker i högt tempo...
 
12

 


Väder Hede

SM

Skistart

 

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: andreasbjorns@gmail.com

Se all info