Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Oscar Andersson, Malte Stefansson, Annie Lindh och Johanna Skottheim följde upp vinsterna i lördagens masstarter med nya segrar i dagens avslutande sprinttävlingar i Swe Cup, som avgjordes i ett fortsatt blåsigt Sveg.
 
Det blev en lysande avslutning på en fantastisk säsong för Hanna Öberg som vann söndagens masstart i ett blåsigt Holmenkollen, efter två bom - och hon tog dessutom hem masstartscupen! Sebastian Samuelsson blev 21:a i herrarnas lopp.
 
Det var svåra förhållandena på skjutvallen under lördagens masstarter i Swe Cup, i ett soligt men stormigt Sveg som anordnade nationella skidskyttetävlingar för första gången. Johanna Skottheim och Tobias Arwidson tog hem seniorklasserna.
 
Hanna Öberg tog ännu en pallplats som trea i damernas jaktstart i Världscupen. Linn Persson var strax bakom som femma och Elisabeth Högberg hamnade på 14:e plats i mål. Anastasiya Kuzmina försvarade sprintsegern i överlägsen stil.
 
Det var dimmigt och svårskjutet under herrarnas sprint i Holmenkollen. Jesper Nelin kom på 17:e plats med en bom medan Sebastian Samuelsson missade två skott och blev 22:a i mål. Johannes Thingnes Bö tog sin 14:e seger för säsongen!
 
Det var många trötta ben när världscupavslutningen inleddes med sprint i ett varmt och soligt Holmenkollen. Linn Persson och Elisabeth Högberg imponerade med fullt skytte och blev 8:a och 10:a. Anastaiya Kuzmina vann och tog även hem sprintcupen.
 
I helgen är det dags för säsongens sista världscuptävlingar i Holmenkollen, Oslo. På programmet står sprint, jaktstart och masstart.
 
Stafett, distans och sprint stod på tävlingsprogrammet när ungdomslandskampen mellan Sverige och Finland skulle avgöras i helgen. Sverige ledde inledningsvis men tappade segern till Finland som klarade fler förstaplatser på söndagen.
 
Trots två bom i det första skyttet lyckades Johanna Skottheim avancera till nionde plats i mål i den avslutande masstarten i Martell. Ingela Andersson blev trea totalt i IBU-cupen och i nationscupen hamnade de svenska damerna på andra plats!
 
Hanna Öberg avslutade ett fantastiskt världsmästerskap med att bli fyra i söndagens masstart i Östersund, efter tre bom. Dessutom kom Linn Persson på nionde plats medan Mona Brorsson hamnade på 14:e plats i mål - en imponerande laginsats!
 
Johanna Skottheim blev bäst av de svenska skidskyttarna även i lördagens sprint i italienska Martell, men först på 12:e plats och med Ingela Andersson fyra placeringar bakom.
 
De svenska herrarna var i medaljläge halvvägs i lördagens stafett i Östersund, men efter alltför många extraskott på slutsträckan blev Sverige sjua i mål, 1,37 efter vinnande Norge och en dryg halvminut från bronset.
 
De svenska damerna var i en stor ledning i dagens VM-stafett när Hanna Öberg fick problem i sista skyttet och tvingades använda alla extraskotten. Det gjorde att Norge passerade och vann guldet, men Sverige tog ändå ett fint silver, precis som i O...
 
Mona Brorssons mamma Barbro Hansson är på plats i Östersund för att stötta dottern under hemma-VM och det är med stor stolthet som hon följer Monas insatser. – Det är fantastiskt att vara här, säger Barbro.
 
Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg utgör kvartetten som kör lördagens damstafett, medan herrlaget består av Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.
 
12

 


Väder Hede

SM

Skistart

 

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: andreasbjorns@gmail.com

Se all info