Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Juniorer födda 06, 05, 04 och 03 är välkomna till Östersund i augusti för att träna flera bra pass tillsammans, få en inblick i förbundets verksamhet och att lära känna varandra.
 
Det Svenska Skidskytteförbundet och det Italienska Skidskytteförbundet kommer att samarbeta kring den världscupmeriterande skidskytten Lukas Hofers kommande sommar. Lukas stod så sent som förra säsongen överst på pallen här i Östersund.
 
Utvecklingslandslaget befinner sig just nu på läger i Grekland för att starta igång den nya säsongen.  Lägret genomförs tillsammans med andra vinteridrotter som en del av SOK´s satsning ”Olympisk Offensiv”.
 
Skidskyttesporten breddas allt mer och nu satsar Skidskytteförbundet på att ytterligare stärka den nationella verksamheten.
 
Efter en rekordsäsong är det dags att börja jobba mot nästa. Så här kommer landslagstrupperna för säsongen 2022/2023 att se ut:
 
Magnus Oscarsson tar över som landslagsläkare till Skidskytteförbundet. Han tar över efter Lykke Tamm som varit skidskytteförbundets läkare under de senaste 10 åren.
 
Team Autoexperten är laget under A-laget med fokus att utveckla aktiva för framtiden. Till denna säsong får laget två nya tränare. Två, för oss välkända namn; Ola Ravald och Elisabeth Juudas.
 
Det är inte många som kan titulera sig som professionell vallare. Det något smala yrket ställer väldigt höga krav på kunskap, men även på erfarenhet och fysisk form. Under säsongen stärktes det svenska vallateamet av Sofia Myhr från Bruksvallarna.
 
Rekord i antal pallplatser, seger i damernas stafettcup och fyra OS-medaljer. Det är några av höjdpunkterna under en fantastisk säsong där Sverige dessutom hade två åkare på pallen i den totala Världscupen.
 
Skidskytteförbundet är inne i en expansiv fas och ser tillbaka på den mest framgångsrika säsongen någonsin. Nu söker vi en driven medarbetare för ett spännande och viktigt jobb som tränare för de skidskyttar som ska ta steget upp till A-landslag.
 
Den svenska skidskyttesäsongen drog igång på Idre Fjäll den 13 november och sedan dessa har vi fått se en rekordsäsong på många sätt.
 
Viktor Brandt imponerade med att skjuta fullt och tog hem guldet i herrarnas sprint under SM-veckan i Piteå. I damernas högklassiga tävling vann Stina Nilsson efter en bom och klart snabbaste åkning.
 
Tobias Arwidson och Johanna Skottheim fixade två nya guld till Lima i söndagens masstarter i tuffa och snöiga förhållanden under SM-veckan i Piteå - mycket tack vare snabbt och stabilt jobb på skjutvallen.
 
Stina Nilsson avgjorde på slutsträckan och tog hem segern till Lima tillsammans med Tobias Arwidson i lördagens spännande singel mixstafett, i soligt men blåsigt vinterväder under SM-veckan i Piteå.
 
Den 26-28 mars genomförs SM-veckan i Piteå och SVT sänder samtliga tävlingar.
 
12

 


Väder Hede

SM

 Ullmax

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Kristin Fahlén, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hede.skidklubb@gmail...

Se all info