Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Skidskyttes popularitet märks av och vi växer på många plan. En plats där det märks är sommarskidskytteskolan i Östersund som klubben Tullus SG arrangerar.
 
Under torsdagen presenterade SOK nio vinteridrottare som har blivit uttagna till stödprogrammet Topp och Talang. En av dem är skidskytten Johanna Skottheim, vars OS-satsning nu alltså är i gång på riktigt.
 
Varje år delar Svenska Skidskytteförbundet ut en rad av priser för bland annat årets skidskytt och årets rookie. Det förstnämnda priset, årets skidskytt, tilldelas nu Martin Ponsiluoma!
 
RIG Sollefteå Skidgymnasium Biathlon bjuder in ungdomar födda 2006–2007 till Stjärnlägret 2021. Här nedan hittar du all information om anmälan, datum och genomförande.
 
Varje år delar svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst sagt omtalad debutant inom sporten.
 
Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och forskning.
 
Trots att sommaren är kommen är skidskyttelandslagets vallateam i full gång med förberedelserna inför den kommande säsongen. Här berättar vallachef Kent Norell om hur arbetet ser ut och vilka förändringar som kommer att ske inför OS-vintern.
 
Under helgen genomfördes utbildningar och inspirationsträningar för skidskytteintresserade i Visby, där föreningen Svaide Roma SOK har planer för att starta upp skidskytteverksamhet.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från idag, den 1 juni tillåtet att tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 

Staffan Eklund 60 år!

(2021-05-28 13:04)
Svenska Skidskytteförbundet skickar ett stort grattis på 60-årsdagen till Staffan Eklund, som var förbundskapten för skidskyttet fram till 2013.
 
Till följd av de nya restriktioner som har förmedlats och som kommer att börja gälla den 1 juni har beslut tagits om att skidskyttedelen av Idre Fjäll Summer Camp 2021 tyvärr kommer att ställas in.
 
Varje år utser svenska Skidskytteförbundet en person till ”Årets ledare” efter att ha tagit emot nomineringar. I år tilldelas priset en person vars engagemang och insatser har varit avgörande för att genomföra världscupavslutningen i Östersund.
 
2009 släpptes den första upplagan av Praktisk idrottspsykologi. Boken har nu uppdaterats och nya kapitel har tillkommit i den andra upplagan, där bland annat den högaktuella frågan om psykisk ohälsa bland idrottare uppmärksammas.
 
Oscar Andersson beskriver sig själv som en målmedveten vinnarskalle som hittade till skidskyttet som 11-åring. Här berättar han om vinterns JVM-brons, den fortsatta satsningen på skidskyttet och sitt stora mål med skidskyttekarriären.
 
Svenska Skidskytteförbundets teampartner Swegon är ett av de företag som deltar i renoveringen och nybygget vid Gudlav Bidlerskolan i Sollefteå, där skid- och skidskyttegymnasiet förväntas få flytta in i nybyggda lokaler inom det närmsta året.
 
12

 


Väder Hede

SM

 Ullmax

Tour de Fyrfasen

 

 noname  
      
 
 
 

 

  

 

 

Free Hit Counter
stats counter

Postadress:
Hede SK - Skidor
Andreas Björns, Säterbergsvägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: andreasbjorns@gmail....

Se all info